70. GODINA ZAJEDNICE TEHNIČKE KULTURE OBŽ

Povelje udrugamai pojedincima

Dva tjedna, od 5. do 18. lipnja, tehnička kultura u Osijeku i Osječko-baranjskoj županiji slavi 70 godina postojanja i uspješnog rada. Svečana sjednica u povodu 70. rođendana Hrvatske zajednice tehničke kulture, Zajednice tehničke kulture (ZTK) Osječko-baranjske županije i Zajednice tehničke kulture Grada Osijeka, održana je jučer na Građevinskom fakultetu.

Nakon prikazivanja filma o 70. obljetnici tehničke kulture u Hrvatskoj, prigodnim riječima uzvanicima su se obratili, u ime domaćina, doc. dr. sc. Jurko Zovkić, prodekan Građevinskog fakulteta; Marin Kordić, predsjednik ZTK Osječko-baranjske županije; Antun Šikić, predsjednik ZTK Grada Osijeka; Ivan Vlainić, u ime Hrvatske zajednice tehničke kulture. U ime Osječko-baranjske županije skupu se obratio župan Vladimir Šišljagić, a u ime Grada Osijeka zamjenik gradonačelnika Vladimir Ham.

Na skupu je istaknuto da Zajednica tehničke kulture Osječko-baranjske županije okuplja 65 udruga tehničke kulture i više od 10.000 članova na području županije s ciljem zajedničkih aktivnosti na širenju tehničke kulture prema djeci i odraslima. Članice Zajednice svojim su programima i aktivnostima ostvarile značajan ugled i razinu postignuća, a za svoj su rad dobile niz značajnih priznanja na razini grada, županije i države.

Na kraju su dodijeljena priznanja pod nazivom Povelja Zajednice tehničke kulture Osječko-baranjske županije, zaslužnim pojedincima i udrugama. Povelju je primio 61 pojedinac i predstavnici 21 udruge, a uručene su i predstavnicima Grada i Osječko-baranjske županije. 

 

Tekst: V. Latinović

http://www.glas-slavonije.hr/304845/3/Povelje-udrugamai-pojedincima

 

Povodom obilježavanja 70. godina rada i djelovanja Hrvatske zajednice tehničke kulture i Zajednice tehničke kulture Osječko-baranjske županije, priznanja u obliku povelje, Zajednica tehničke kulture Osječko-baranjske županije dodijelila je zaslužnim pojedincima i udrugama organiziranih u Osječko-baranjskoj županiji.

 

Dobitnici Povelje ZTK OBŽ iz Zajednice tehničke kulture Valpovo-Belišće 

Darko Vrbešić, Društvo kemičara i tehnologa Belišće

Dragan  Milec,  ZTK OBŽ

Dragan Francuz, ZTK Valpovo- Belišće

Goran Kurtović, ZTK Valpovo- Belišće

Ivana Francuz, ZTK Valpovo- Belišće

Dr. sc. Ivica Skokić, Astronomsko društvo "Anonymus"

Marijan Antolović, ZTK Valpovo- Belišće

Mato Jerkić, ZTK Valpovo- Belišće

Nikica Mužević, Društvo strojarskih i ektrotehničkih inženjera i tehničara Belišće

Stjepan Blažević, Autoklub Valpovo

Veljko Čvagić, Fotoklub Valpovo

Zvonimir Hajnc, ZTK Valpovo- Belišće

Društvo energetičara Belišće, Zajednica tehničke kulture Valpovo-Belišće

Radio klub "Belišće", Zajednica tehničke kulture Valpovo-Belišće

Zajednica tehničke kulture Valpovo-Belišće, ZTK OBŽ

 

POPIS SVIH DOBITNIKA

 

Foto: Zvonimir Hajnc