- nismo stari 70 godina, već pamtimo 70 godina -                 

 

            Svečana sjednica povodom obilježavanja 70 godina organiziranog rada i djelovanja Zajednice tehničke kulture Valpovo – Belišće održana je 18. prosinca 2018. godine u svečanoj dvorani hotela Villa Valpovo. Obzirom da se radilo velikom i vrijednom jubileju odazvao se velik broj članstva, predstavnika udruga i sekcija, dobitnike zahvalnica, predstavnika  društvenih, kulturnih  i odgojno-obrazovnih ustanova.

            Ispred grada Valpova nazočio je zamjenik gradonačelnika gospodin Hrvoje Gašparović, a grada Belišća gospodin Domagoj Varžić. U ime Zajednice tehničke kulture Osječko-baranjske županije bili su gospodin Branko Hrpka i tajnik Ivo Grgić, te dopredsjednik Goran Kurtović.

            Predsjednika Hrvatske zajednice tehničke kulture gospodina Ivana Vlainić dao je dodatnu važnost ovom skupu.

            Nakon pozdrva svim nazočnima minutom šutnje odana je počast svim umrlim i poginulim članovima tehničke kulture od osnutka do danas.

 

            Inženjer gospodin Dragan Milec, počasni predsjednik Zajednice tehničke kulture Valpovo-Belišće održao je Počasni govor povodom 70 godina rada i djelovanja Zajednice tehničke kulture Valpovo-Belišće. U govoru je istaknuo povijesni presjek nastanka, pojedinih radnji i djelovanja tehničke kulture. Kronološkim redom, u svom istraživačkom radu, posložio je sve bitne činjenice, kako za tehničku kulturu u Hrvatskoj, tako i na našim prostorima. Njegov referat je temelj za buduću biografiju o ZTK Valpovo-Belišće, te ga možete preuzeti OVDJE.

           

            Diplomirani inženjer gospodin Zvonko Borić, predsjednika Zajednice tehničke kulture Valpovo-Belišće predstavio je u svom govoru viziju rada Zajednice tehničke kulture Valpovo-Belišće u narednom razdoblju. Govor možete preuzeti OVDJE.

 

            Uvaženi gosti obratili su se skupom sa željom da ZTK Valpovo-Belišće nastavi i u budućnosti aktivno promicati tehničku kulturu, te su obećali i dalje podupirati aktivnosti i programe.

           

            Gospodin Zvonko Borić podijelio je Zahvalnice povodom 70 godina aktivnog rada ZTK Valpovo-Belišće zaslužnim pojedincima, udrugama i institucijama.

 

Svećanost su svojim nastupima upotpunili članovi Glazbene škole Valpovo i Tamburaški orkestar HAKUD-a Valpovo 1905.