Školska/klupska razina natjecanja mladih tehničara održana je u srijedu 12. veljače 2014. u Domu tehnike Valpovo. Natjecanje je započelo u 9 sati predstavljanjem povjerenstava, te pravilima pod kojima se natjecanje provodi.

Na natjecanju su sudjelovali učenici Osnovnih škola, od 5 do 8 razreda, sa našeg područja: Valpovo, Belišće, Ladimirevci, Bizovac i Veliškovci. 

Natjecatelji su pokazali svoja znanja i vještine u P-kategoriji: Foto tehnika i Modelarstvo uporabnih tehničkih tvorevina. Od ove godine Agencija za odgoj i obrazovanje ukinula je natjecanje aviomodelara i raketara, tako da se u ove dvije kategorije natjecanja organiziraju izvan ovog natjecanja.

Svi natjecatelji imali su pismenu provjeru znanja iz tehničkog obrazovanja za razred koji polaze. Nakon toga su imali praktični dio natjecanja. Modelari su morali napraviti „Držač za olovke“ prema dobivenoj tehničkoj dokumentaciji. Fotografi su uz donijete fotografije fotografirali na zadanu temu „Događanja“. Nakon izbora 3 do 6 fitigrafija, svoje radove su obrazlagali pred povjerenstvom.

Nakon ukupnog zbrajanja rezultata iz pismene i usmene provjere, te praktičnog rada došlo se do slijedećih lista vrednovanja:

 

Modelarstvo uporabnih tehničkih tvorevina 

 

1. Matko Florijančić

2. Antonio Brleković

3. Alen Arambašić

4. Ivan Ilić

5. Jurica Ilić

6. Andrija Habus

7-8. Krešimir Ilić

7-8. Nikola Sudar

9-10.Valentino Dizdar-Marković

9-10.David Varžić

11. Domagoj Habus

 

Povjerenstvo: Damir Tomas, Zvonimir Hajnc i Zlatko Gregurić

 

Foto tehnika 

 

1. Dora Berečić

2. Sonja Blažević

3. Marija Milošević

4. Danijel Jovinac

4. Petar Čvagić

5. Dunja Blažević

6. Antonija Kalanjoš

7. Katarina Cukor

8. Nora Jelkić

9. Veronika Barušić

 

Povjerenstvo: Blanka Hajnc, Goran Dojkić i Denis Vida

 

Interno natjecanje iz robotike – elektrotehnike održano je za sve polaznike ove radionice 1. veljače 2014. godine pismenom provjerom znanja. Voditelj radionice je Denis Vida.

 

Rezultati:

 

1. Adrian Gebaj

2. Dorijan Tibinac

3. Matija Bajer

 

Županijsko povjerenstvo za natjecanje pozvati će 7. veljače 2014. natjecatelje na 56. Županijsko natjecanja mladih tehničara.


  

 Foto: Zlatko Gregurić