Gradonačelnik Grada Belišća dr. Dinko Burić u utorak, 11. ožujka, u Gradskoj je vijećnici primio predstavnike Zajednice tehničke kulture Valpovo – Belišće – Dragana Mileca, predsjednika, Dragana Francuza, tajnika ZTK,  Zlatka Ljutka, člana Upravnog odbora te  Zvonimira Hajnca mentora i voditelja radionica u Domu tehnike, dobitnike Državne nagrade tehničke kulture Faust Vrančić za 2013. godinu.

 

- Čestitam vam na vašim uspjesima koji su zaista velike jer u osam godina dobiti šest nagrada Faust Vrančić je nešto gdje je svaka riječ suvišna. Za sredinu kakav je naša i jedna nagrada Faust Vrančić bila bi uspjeh, a ne šest koliko ih krasi vaše vitrine. Zahvalan sam vam na entuzijazmu, vašem trudu, na brojnim manifestacijama koje organizirate, kao i vašem doprinosu u odgoju naših mladih. Mi ćemo i nadalje pratiti vaš rad i kao što znate od ove godine u svome smo proračunu osigurali 30.000 kuna za ZTKVB ili 3.000 više nego ranijih godina s time da se sve vaše udruge mogu javiti na raspisani natječaj Grada i ostvariti dodatna sredstva za svoj rad, rekao je gradonačelnik Burić, koji je izrazio zadovoljstvo što se nazivu ZTK Valpovo, dodalo i Belišće.  Gradonačelnik Burić naglasio je kako se djelovanje ZTKVB uklapa u sliku Grada Belišća.

- Mi smo industrijski grad  i onaj inovativan element koji je sastavni dio vašeg djelovanja uklapa se u sliku grada, kao i želju da Belišće dobije strukovnu srednju školu, rekao je Burić.

U ime nagrađenih zahvalio se Dragan Milec, predsjednik ZTK Valpovo – Belišće, koji je još jednom podsjetio kako je ova nagrda najveće državno priznanje u tehničkoj kulturi. Milec je gradonačelnika Burića upoznao sa onim što se u ZTKVB radi, koje rezultate njihovi članovi postižu, ali se prisjetio i samih početaka kada nije bilo jednostavno krenuti.

- Hvala što ste nas pozvali i pružili nam mogućnost da vam se zahvalimo na vašoj podršci koju nam kao Grad nesebično pružate dugi niz godina.

 

Ksenija Lazar