Voditelji radionica Centra tehničke kulture Valpovo sudjelovali su 21. ožujka 2014. na 11. Manifestaciji dana škole otvorenih vrata u Našicama u OŠ Dore Pejačević. Suradnja je ostvarena zahvaljujući nastavniku tehničke kulture u toj školi, gospodinu Draganu Siplu i pozivu ravnateljice profesorice Jasminke Falamić. Voditelji Centra tehničke kulture Valpovo sudjelovao je u dijelu pod nazivom  „Izumi i otrića“ koja su promijenili svijet.

 

Denis Vida, voditelj radionice robotike, je nakon projekcije kratkog filma o robotici pred prepunom učionicom govorio o robotima, a najviše zanimanja izazvao je "Lego robot" sa kojim su učenici željeli upravljati. Nakon ove radionice zainteresirani učenici su napunili predvorje u kome je Zvonimir Hajnc, voditelj radionice maketarstva, govorio o modelarstvu, avio modelarstvu i raketarstvu. U predvorju škole bili su postavljene i tehničke tvorevine polaznika radionica CTK Valpovo.

Najveći interes među djecom izazvalo je ispaljivanje raketa na njihovim sportskim terenima.

Nakon završetka prezentacija izražena je obostrana želja za nastavkom suradnje pod motom: Neka radost učenja, rada i druženja s nama promijeni i Vaš pogled na današnji svijet.