Zajednica tehničke kulture Valpovo-Belišće  i Fotoklub Valpovo uključili su se u obilježavanje Noći knjige zajedno sa belišćanskom knjižnicom. 

Dan prije Noći knjige (22. travnja u 10 sati) organizirana je radionica oslikavanja kišobrana motivima vezanim za knjigu. Iste motive sudionici su oslikavalii na fotopapiru kemikalijama za razvijanje fotografije. Radionica se održavala na prostoru ispred zgrade Gradskog poglavarstva Belišće i na njoj će sudjelovati djeca iz vrtića „Maslačak“, učenici OŠ Ivana

 Kukuljevića, štićenici udruge „Zvono“, predstavnici CTK Osijek, članovi Fotokluba Valpovo i svi građani koji se žele priključiti radionici. Na radionici je sudjelovalo oko osamdeset sudionika. Ova radionica je nastavak radionice koju je započeo Hrvatski fotosavez u Požegi.

Članovi Fotokluba Valpovo sudjelovali su i na raspisanom fotografskom natječaju belišćanske knjižnice. Fotografije su trebale tematizirati knjigu i čitanje kao svakodnevnu aktivnost u kojoj se uživa. Fotografije mogu prikazivati čitanje kao potrebu, čitanje kao hobi, čitanje kao oblik druženja s književnim likovima, čitanje kao širenje znanja i iskustava. Poruka fotografije može iskazivati i vrijednost knjige kao medija te vrijednost knjige i potrebu svakodnevnog čitanja općenito. Tema foto natječaja je prikazati pozitivnu poruku o knjizi i čitanju kroz fotografiju kao medij. 

23. travnja u 18 sati otvara se izložba fotografija Ljubav prema knjizi. Knjižnica će nagraditi pet najboljih radova koji su prispjeli na natječaj koji je knjižnica objavila prije mjesec dana. Od svih pristiglih fotografija, stručna komisija nagradit će najbolje radove i podijeliti nagrade na otvorenju izložbe. Uz nagrađene fotografije, na izložbi će se moći vidjeti i svi pristigli radovi projiciranjem na TV prijemniku, kao i oslikani kišobrani s radionice Oslikavanje kišobrana.

Zajednica tehničke kulture Valpovo-Belišće  i Fotoklub Valpovo sličnu radionicu će organizirati u svibnju i u Gradskoj knjižnici i čitaonici Valpovo.