Mladi fotografi Fotokluba Valpovo ponovno briljirali na međunarodnoj izložbi dječjeg stvaralaštva u Lidicama (Republika Češka). Na međunarodnoj izložbi dječjeg likovnog stvaralaštva sudjelovali su natjecatelji iz 68 zemalja.

Najviše proznanje za dvije fotografije (Medalja "Ruža Lidica) dobio je Danijel Jovinac iz Ladimirevaca (9 godina). 

Diplome su za fotografije zaslužili: Blažević Sonja, 13 godina; Cukor Katarina, 12 godina; Čvagić Petar, 14 godina; Milošević Marija, 13 godina

U Hrvatsku je stiglo samo dvije medalje i dvadeset diploma.

 Nagrađene fotografije na 42. međunarodnoj smotri u Lidicama autora iz ZTK Valpovo-Belišće:

Foto: Danijel Jovinac

 Foto: Danijel Jovinac

Foto: Katarina Cukor

Foto: Marija Milošević

Foto: Petar Čvagić

Foto: Sonja Blažević

Međunarodna izložba dječjeg likovnog stvaralaštva održava se od 1972. svake godine u češkom gradu Lidicama. Priređuje se u spomen na djecu iz češkog sela LIDICA koju su njemački nacisti ubili 1942. godine. 

Natječaj je otvoren svim mladim autorima do 16 godina starosti, svake se godine priređuje na posebnu temu u kojoj se mladi autori izražavaju u tehnikama: crtež, slikarija, grafika, fotografija, keramika, kombinirane tehnike (skulpture, radovi načinjeni od metala, keramike, drveta, stakla, tekstila i papira).

Mladi fotografi Zajednice tehničke kulture Valpovo-Belišće redovito sudjeluje u ovoj izložbi od njenog 31. izdanja 2003. godine.

 

Više pogledajte OVDJE