Predstavnici CTK Valpovo-Belišće na CB kupu Osijek (19. - 21. kolovoza 2016)

Građanski val koji službeno nazivamo građanski opseg ili izvorno „CITIZENS BAND“, skraćeno CB, jedno je od najboljih sredstava izražavanja i usmene komunikacije koje koristi radio valove. A upravo o tome uče, ali i pokazuju ono što već znaju radioamateri – učenici osnovnih škola na drugom nacionalnom susretu CB kupu, a koji se održao u Osijeku. 

Na CB kupu u Osijeku sudjelovali su iz ZTK Valpovo-Belišće Antonio Brleković, Filip i Davor Arsenić (Belišće), Alen i Tin Arambašić (Valpovo). 

 

Državni susret u području Tehničke kulture - 2. Nacionalni CB kup za učenike osnovnih škola Osijek 2016 održava se od 19. do 21. kolovoza, na prostoru Zračne luke Čepin, u organizaciji Hrvatskog saveza CB radioklubova (HSCB), CB radiokluba Lega Osijek i suorganizaciji Zajednice tehničke kulture Osječko-baranjske županije i Zajednice tehničke kulture Grada Osijeka, Društva pedagoga tehničke kulture s područja OBŽ-a, Službe za zajedničke poslove obrane, civilne zaštite, zaštite na radu i zaštite od požara Osječko-baranjske županije.

- Na susretu sudjeluje oko 80 učenika s područja cijele Republike Hrvatske, a riječ je o učenicima osnovnih škola od 5. do 8. razreda. Za vrijeme boravka osiguran im je smještaj, radionice, prehrana i stručna služba. Na susretu sudjeluju i gosti, učenici i mentori, predstavnici OŠ “Matija Gubec” iz Tavankuta u Vojvodini - kaže Katarina Tomić, predsjednica CB radiokluba Lega Osijek.

Uz nju, na svečanom otvorenju govorili su Đuka Pelcel, predsjednik Hrvatskog saveza CB radioklubova i Marin Kordić, predsjednik Zajednice tehničke kulture Osječko-baranjske županije. Svi oni, kao i župan Vladimir Šišljagić, zaželjeli su učenicima mnogo uspjeha i dobre rezultate u natjecanju. “Prije nepunih godinu dana u Osijeku je osnovan CB radioklub, a zahvaljući njima već sada smo domaćini ovog značajnog natjecanja”, rekao je župan Šišljagić, otvarajući 2. Nacionalni CB kup Hrvatske. Izvor teksta i fotografije: Glas Slavonije/V. Latinović )