AUTOKLUBU VALPOVO PRIZNANJE

Dan HAK-a, 1. lipnja, uvijek je prilika da se prisjetimo svih onih koji su dali poseban doprinos razvoju naše udruge ili klubova koji slave obljetnice.

Hrvatski autoklub svečanom sjednicom Skupštine obilježio je 112 godina postojanja Hrvatskog autokluba te povodom 1. lipnja, Dana Hrvatskog autokluba, dodijelio nagrade i  priznanja Hrvatskog autokluba zaslužnim pojedincima, autoklubovima, drugim pravnim osobama i institucijama, za uspješan i istaknuti rad.

12. godišnja izložba Fotokluba Valpovo

 "KONTRASTI" u Belišću

Priređivać: Fotoklub Valpovo

Mjesto: Kazališna kavana Belišće, K. Tomislava 194

Otvorenje: 2. veljače 2016. u 19,30 sati

Fotografije možete pogledati na našoj stranici OVDJE ili na Facebooku

U petak, 13. studenoga u Gradskoj knjižnici i čitaonici Valpovo, u suradnji s Fotoklubom Valpovo i Zajednicom tehničke kulture Valpovo-Belišće, otvorena je izložba fotografija pod nazivom „Camera obscura“. Na početku prisutne je pozdravila Sandra Miljački Andrić, a potom je nekoliko riječi o izložbi rekao Veljko Čvagić, predsjednik Fotokluba Valpovo, dok je Dragan Francuz, tajnik Zajednice tehničke kulture Valpovo-Belišće, objasnio pojam camere obscure i demonstrirao snimanje samom camerom obscurom koju je izradio Zvonimir Heinz. U sklopu izložbe postavljeni su nagrađivani lampioni koji su nastali u sklopu aktivnosti Zajednice tehničke kulture Osječko-baranjske županije, ZTK Osijek i TZ Osijek pod nazivom, „Lampioni iznad grada“.

Državna nagrada tehničke kulture "Faust Vrančić" dodjeljuje se od 1992. godine pojedincima, udrugama i drugim pravnim osobama za iznimna postignuća u djelatnosti tehničke kulture. Godišnje se dodjeljuje jedna nagrada za životno djelo, do deset godišnjih nagrada pojedincima i do pet godišnjih nagrada udrugama tehničke kulture, poduzećima i drugim pravnim osobama. 

Župan dr. sc. Vladimir Šišljagić je 20. studenoga 2015. godine primio dobitnike takve nagrade s područja Osječko-baranjske županije, te im tom prigodom čestitao na osvajanju ove prestižne nagrade, ali i zahvalio na dugogodišnjem zapaženom radu. Istaknuo je kako Osječko-baranjska županija kontinuirano pomaže i potiče izvrsnost Centra tehničke kulture, te kako su ovakve nagrade poticaj za mnoge buduće generacije. 

Kao i svake godine, treći puni vikend u listopadu rezerviran je za veliki međunarodni susret u organizaciji svjetske izviđačke organizacije World Organization of Scout Movement (WOSM). Ovaj događaj objedinjuje međunarodni izviđački susret na internetu - The world scout jamboree on the internet (JOTI) i međunarodni susret izviđača putem amaterskih radio uređaja - The world scout jamboree on the air (JOTA). Ovakvim druženjem stvaraju se prijateljstva s izviđačima iz drugih država i pruža nam se mogućnost saznati više o njihovom životu – kako privatnom tako i izviđačkom.