PRIJAM ČLANOVA ZTK VALPOVO KOD GRADONAČELNIKA GRADA VALPOVA

Najuspješnije mlade tehničare i njihove mentore, predstavnike Fotokluba Valpovo i predsjednika Zajednice tehničke kulture, gospodina Dragana Mileca primio je gradonačelnik grada Valpova gospodin Leon Žulj. Razlog prijama su izuzetno vrijedni rezultati i postignuća u Hrvatskoj i svijetu.

Centar tehničke kulture u svojim radionicama kontinuirano više od dvanaest godina okuplja djecu i mlade. Stručno osposobljeni voditelji Zvonimir Hajnc i Veljko Čvagić uspjeli su potaknuti kreativnost i usmjeriti nadarene polaznike radionica prema najvišim postignućima u 2012. godini.

Igor Nišević, Nikola Mihaljević, Tomo Mihaljević i Petar Čvagić su prošle godine proslavili svoje i ime Valpova i Hrvatske postignutim rezultatima:

Državni prvak u maketarstvu iz 2010. Igor Nišević je započeo 2012. godinu osvajanjem prvog mjesta aviomodelara u Beogradu. Treće mjesto na županijskom natjecanju aviomodelara bio je samo uvod u osvajanje prvog mjesta u kategoriji juniora za F1N – 150 na Finalu kupa Hrvatske u Belišću.

 Braća Nikola i Tomo Mihaljević su članovi radionica Centra tehničke kulture Valpovo od prvog razreda Osnovne škole. Svoja znanja i vještene aviomodelara i raketaša usavršavali su svih ovih godina, a 2012. postižu najznačajnije rezultate. Nikola Mihaljević je na Finalu kupa Hrvatske (Belišće Indor Open 2012.) osvojio 2. mjesto u kategoriji osnovnih škola za F1-N i 2. mjesto u kategoriji juniora F1- N, te 2. mjesto u kategoriji osnovnih škola F1- N i 3. mjesto u kategoriji juniora za sveukupan plasman u Hrvatskoj. Njegov brat Tomo  je osvojio 1. mjesto u kategoriji osnovnih škola i 1. mjesto u kategoriji juniora za F1-n, te 3, mjesto u kategoriji osnovnih škola za kup Hrvatske.

Petar Čvagić je mladi fotograf sa uspjesima i priznanjima odraslog člana Fotokluba Valpovo. Sudjelovao je tri puta na županijskom natjecanju iz fotografije, a prvi veći uspjeh mu je pohvala Hrvatskog fotosaveza za fotografiju na temu kulturna i prirodna baština.

U Nacionalnu kolekciju Hrvatske na fotografskom natječaju za „34. FIAP bijenale mladih“ ušla je među deset fotografija i fotografija Petara Čvagića (rođen 6.9.1999.) „Uredno parkiran“.

Hrvatska kolekcija osvojila je 5. Mjesto u svijetu.

Fotoklub Valpovo

Fotoklub Valpovo proglašen je najboljim u Hrvatskoj

Odbor za javna priznanja Hrvatskog fotosaveza u sastavu: Marina Viculin, dr. sc. (povjesničar umjetnosti), Tihomir Milovac, povjesničar umjetnosti, Petar Dabac, ugledni hrvatski fotograf, Boris Cvjetanović, ugledni hrvatski fotograf i Ivan Posavec, ugledni hrvatski fotograf, predložili su Skupštini Hrvatskog fotosaveza da se

GODIŠNJA NAGRADA ZA UDRUGE HRVATSKOG FOTOSAVEZA

dodjeli Fotoklubu Valpovo

Obrazloženje: Fotoklub Valpovo je svojim djelovanjem je dao izuzetan doprinos na promidžbi, razvitaku i unapređenju fotografije kao tehničke i umjetničke discipline, populariziranju i razvitaku fotografske kulture, poticanju svih oblika stvaralaštva u području fotografije, te zaštiti i promicanju interesa i uvjerenja članova u tim područjima i od značenja je za razvitak i promicanje fotografske djelatnosti i tehničke kulture.

Prijedlog je potvrđen na redovnoj izvještajnoj skupštini Hrvatskog fotosaveza u subotu 21. travnja 2012. godine.

Categories: Novosti