Članovi Zajednice tehničke kulture Valpovo i Fotokluba Valpovo posjetili su Mohač u utorak 2. travnja gdje su se susreli i razgovarali sa referenticom za kulturu i međunarodne odnose:   Hegedűs Emese i Marijom Barac, prevositeljicom i osobom za odnose u kulturi.

Suradnja sa spomenutim gradom krenula je zahvaljujući Zajednici tehničke kulture B. Manastir, sa kojom imamo dugogodišnju suradnju, a napose zamjeniku gradonačelnika Predragu Stojanoviću.
Prvi razgovori prošle godine rezultiraju izložbom fotografija pod nazivom “Botos busok meg a tobbiek” autorskog para Szentpeteri L. Jozsef i Polonyi Istvan iz Mohácsa, koja je postavljena u Gradu Belišću i Gradu Valpovu.
Na susretu u Mohaću bo je Veljko Čvagić – predsjednik FK Valpovo, Dragan Francuz – tajnik ZTK Valpovo, Zvonimir Hajnc – voditelj radionica u CTK Valpovo i Ivica Mihaljević – člam FK Valpovo. U gradskom poglavarstvu grada Mohača biti će postavljena izložba „Priroda“ , koja na 50 fotografija predstavlja najbolje radove članova FK Valpovo na zadanu temu.
U razgovorima se dogovaralo o nastavku suradnje i na drugim područjima tehničke kulture: modelarstvo, avio modelarstvo, raketarstvo, robotika, astronomija. Predložena je i razmjena iskustava na razini radionica za djecu, mlade i odrasle, te zajedničko korištenje fondova EU na zajedničkim projektima.
Sastanak je završio obostranom željom za nastavak suradnje i pozivom na dane Europske unije sredinom svibnja u Mohaču.

Categories: Novosti